E-klassi kupeega mõisapulmas


Pulmad on kaunid ja rõõmsad üritused. Nii peaosalised kui ka külalised panevad selga ilusaimad riided ning valivad ennast täiendama põnevad aksessuaarid. Kui naistel on lisaks kleidile võimalik end täiendada veel käekoti, kõrvarõngaste, soengute ja kingadega, siis meestel on võimalusi veidi vähem - kõrgeid kontsi enamasti alla ei pane, kotti pole vaja. Mantsetinööbid, rinnarätt... ongi kõik?

Kui Mairi ja Risto mind ja mu abikaasat enda pulma Vihula mõisas kutsusid, üritasin veidi raamidest välja mõelda. Mõisapulm, aksessuaar, esinduslik... näiteks auto, millega pulma minnakse? Tundus hea mõte. Pulmaminekuautole on aga ka teatud nõuded:
1) See auto ei tohi olla liiga väljapaistev. Kui ma saabuks pulma kiiskavpunase 6,2 liitrise V8-mootoriga Chevrolet Corvette'iga, siis tunduks see paratamatult liigse edvistamisena
2) Auto peab olema soliidne, hea väljanägemisega, just nagu kvaliteetne ja hästi istuv pintsak.
3) Samas peab see olema midagi erilist - oma igapäevariietega ma pulma ju ei lähe, seega, kui on võimalus autot valida, miks piirduda keskpärasega?
4) Mõis ja Vana Maailma autod käivad hästi kokku. Sorry, Jaapani ja USA autod.


Sobiva auto leidsin Silberauto valikust ja minu pulmaaksessuaariks sai metallikhall Mercedes-Benz E-klassi kupee. Fakte ma siin (palju) pilduma ei hakka, piirdun vaid sellega, et 2-liitrine bensiinimootor arendab 135 kW võimsust ja tal on peal AMG disaini- ja seadistuspakett. Muud faktipõhist infot saab Silberauto lehelt. Räägime edasi emotsionaalsest poolest.


E-klassi kupee vastas täpselt minu ootustele pulmaminekuauto osas - see on eriline, samas mitte liigselt tähelepanu tõmbav. 135 kW viib masinat piisava tempoga edasi, samas kütusekulu on üsna mõistlik ning summutitest kostuv hääl on täiesti tavaautolik, mitte vali, võrisev, elajalik, tähelepanumaias. Auto salongist õhkub luksuslikkust - materjalid on kvaliteetsed, sportistmed pakuvad mõnusat külgtuge, ent on äärmiselt mugavad; punased turvavööd on üks väheseid märke ekstravagantsusest.




Väike kõrvalepõige E-klassi juurest üldiste autoturu trendide juurde. Paljud autotootjad üritavad oma autosid "ägedamaks" teha, keskendudes kvantiteedile, näitajatele nimekirjas. Seetõttu võib neil olla faktiliselt mitmeid muljetavaldavaid asju, mis reaalses elus ei ole üldse muljetavaldavad. Viimastel aastatel on suureks trendiks puutetundlikud ekraanid ja kõige seadistamine (kliimaseade, raadio jne) läbi selle. Enamasti on see kasutamiskogemus äärmiselt ebamugav, eriti odavamapoolsetes autodes. E-klassi kupee juures on igati tervitatav, et kliimaseadme kasutamiseks on olemas eraldi füüsilised nupud ja ka raadiojaama muutmine käib nuppude abil, kuigi on olemas suur ekraan (mis ei ole muide puutetundlik). Ka auto käivitamine käib võtme keeramise abil. Back to basics. Mitte, et Mercedese puhul oleks tegu iganenud tehnoloogiaga - tundub lihtsalt, et Saksamaa meistrid teavad, mis on hea. (See keeratav võti näiteks on digitaalne ja väga keeruline-turvaline.)


Põnevaid detaile on autos mitmeid. Autosse istudes liiguvad turvavööhoidjad õla juures ettepoole, et oleks kergem (punane) turvavöö kätte saada. Ustel on enamasti peidus olevas kohas poleeritud metallist plaadid (vaata pilti, siis saad aru).

Ei mingit B-piilarit!


Sõit Mercedes-Benz E-klassi kupeega oli äärmiselt nauditav. Teel Tallinnast Vihula mõisa saab sõita nii "kiirteel" kui ka tõeliselt käänulistel kõrvalteedel. Kiirteel oli sõit uskumatult vaikne, justkui eksklusiivses sigarisalongis, kus ainsaks müratekitajaks on vaikne taustamuusika ning kohaolijate jutusumin. Käänulistes kurvides käitus auto stabiilselt ja oleks võinud veel kiiremini/sportlikumalt sõita, aga see pole tegelikult ju pulmaminekuauto mõte. Vähemalt mitte sel päeval. Nii linnas kui maanteel kiirendas auto väga esinduslikult - võiks mööda kihutada pea kõigist autodest kui ainult sooviks. Aga see pole mingi 86. aasta 3. seeria BMW, mis igal ristmikul ennast tõestama peab.



Pulm oli ka väga tore, veelkord palju õnne Mairile ja Ristole! E-klassi kupee oli hea ka valik. Aitäh Silberautole, et mulle sellise põneva pulmaaksessuaari laenasite. See E-klassi kupee on umbes selline auto, mille võiks osta siis, kui lapsed on juba suureks kasvanud ja otsid keskmisest mõnusamat autot naisega kahekesi ringi liikumiseks. 16 aasta pärast ehk mõtlen selle ostmisele isegi.







Sildid: